Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зустрічав та забезпечував ворога - мешканцю Київщини повідомлено про підозру у колабораційній діяльності

За процесуального керівництва Вишгородської окружної прокуратури жителю Київщини повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у перший день окупації села Залишани Вишгородського району зустрічав на вулиці військовослужбовців збройних сил РФ. Він підтримував ідеї «русского мира», добровільно вирішив допомагати окупантам. Чоловік забезпечував їх питною водою, продуктами харчування та іншими необхідними речами.

Також він сказав сусіду, щоб той віддав свій автомобіль. У разі відмови обіцяв, що до нього додому прийдуть озброєні військовослужбовці РФ. У подальшому підозрюваний на цій автівці безперешкодно їздив до сусіднього окупованого села за хлібом, який роздавав загарбниками на ворожих блокпостах.

Досудове розслідування здійснюється Вишгородським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.