Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Знімався у пропагандистських роликах окупантів – викрито мешканця Вовчанська на Харківщині

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у виправдовуванні та запереченні збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, під час захоплення Вовчанська місцевий мешканець, маючи проросійські погляди, активно допомагав окупантам створювати антиукраїнський контент.

Підозрюваний став героєм пропагандистського ролика, який знімали представники рф. Свідомо перекручуючи факти, щоб сформувати у потенційних глядачів позитивне ставлення до держави-агресора, підозрюваний стверджував, що начебто саме ЗСУ обстрілюють мирне населення України і руйнують цивільні об’єкти.

Транслюючи типові кремлівські наративи, чоловік назвав збройну агресію рф проти нашої держави «громадянським конфліктом».

Також підозрюваний закликав українських військових скласти зброю, повернутись додому і «не вірити в те, що росія напала на Україну».

Викриття та документування протиправної діяльності проводилось спільно з Управлінням СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.