Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Знімав позиції та озброєння підрозділів ЗСУ на Одещині – судитимуть інформатора окупантів

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом державної зради та незаконного поводження з вогнепальною зброєю та бойовими припасами (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік добровільно погодився співпрацювати з представниками ФСБ РФ. Ще минулого року він надіслав російським кураторам інформацію про хід спільних військових навчань НАТО і України "Сі Бриз". 

А з 24 лютого по 10 березня 2022 року обвинувачений особисто об'їжджав місцевість в Одесі та області, проводив фото- та відеофіксацію координат розташування блокпостів, кількості і озброєння особового складу Збройних Сил України, правоохоронних органів і територіальної оборони. Зібрані дані передавав представникам російської спецслужби за допомогою одного з месенджерів.

Чоловіка затримали під час виконання чергового завдання ворога. У ході обшуку за місцем проживання обвинуваченого, правоохоронці вилучили вогнепальну зброю та боєприпаси, зокрема автомат Калашникова, пістолет Макарова, понад 1100 військових проміжних патронів, корпус ручної осколкової гранати РГ-42; два корпуси осколкових гранат Ф-1; три запала УЗРГМ та інше.

Наразі за клопотанням прокурора чоловік перебуває під вартою. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.