Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зловживання зі збитками понад 30 млн грн – заступнику міського голови на Чернігівщині повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чернігівської міської ради у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, в липні 2022 року підозрюваний разом з посадовими особами комерційних структур заключили договір на закупівлю нового трансформатору для потреб Чернігівської ТЕЦ, пошкодженої в результаті агресії рф.

Згідно висновків експертиз зазначена у договорі ціна була вищою за ринкову більше ніж на 30 млн грн. Це спричинило Чернігівській громаді збитки на вказану суму. Водночас комерційна структура отримала надприбутки.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою з визначенням розміру застави у сумі 32 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням СБУ за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.