Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зливав ворогу розташування військових літаків ЗСУ – у Дніпрі викрито російського агента

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури жителю Дніпра повідомлено про підозру у державній зраді та поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, проросійськи налаштований чоловік добровільно погодився на пропозицію співробітника головного управління генерального штабу ЗС РФ надавати інформацію про розташування військової техніки та підрозділів військовослужбовців ЗСУ.

Для комунікації з куратором прихильник «русского мира» використовував месенджер. Агент надсилав зібрані дані про розташування військової авіації, блокпостів, місця дислокації, кількість особового складу військових ЗСУ та скріншоти Google maps з координатами.

За клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання фігуранта вилучено мобільний телефон із доказами його причетності до протиправної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими слідчого відділу Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.