Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Зливав» дані про ЗСУ та збирав гроші на допомогу військам держави-агресора – жителю Донецька повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру донеччанину за фактами пособництва державі-агресору та несанкціонованого поширення інформації про розташування й переміщення Збройних Сил України (ч. 1 ст. 111-2, ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у серпні 2022 року добровільно передавав прессекретарю «народної міліції днр» відомості про місця дислокації української армії в Донецькій області.

Розвіддані чоловік отримував від спільників, які знаходяться на підконтрольній Україні території регіону.

Ця інформація дала змогу збройним силам рф та підконтрольним їм окупаційним військам «днр» нанести удари за допомогою засобів вогневого ураження по місцям розташування ЗСУ.

Підозрюваний співпрацював з ворогом з метою знищення живої сили і військової техніки Сил оборони України, нанесення шкоди суверенітетові, територіальній цілісності і недоторканності нашої держави.

Також він систематично розміщував на своїй сторінці в забороненій в Україні соцмережі відомості про збір коштів для допомоги збройним формуванням держави-агресора, зокрема придбання й передачі генераторів, радіостанцій, цифрових прицілів, квадрокоптерів та амуніції.

У зв’язку з переховуванням від слідства на тимчасово окупованій території України наразі підозрюваного оголошено в розшук.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюють співробітники Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.