Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Землю вартістю понад 844 млн грн повернуто громаді Львова

Франківською окружною прокуратурою міста Львова забезпечено реальне виконання рішення суду та повернуто громаді землю вартістю понад 844 млн грн.

Встановлено, що в 2020 році, напередодні припинення повноважень Рясне-Руської сільської ради, нею було незаконно безоплатно передано у приватну власність гаражно-будівельному кооперативу землю в одному із сіл, яке увійшло до складу Львівської ОТГ. 

Реагуючи на порушення, прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання недійсним рішення сільської ради і скасування державної реєстрації з метою повернення у комунальну власність земельної ділянки.

Господарський суд Львівської області повністю задовольнив позов керівника Франківської окружної прокуратури міста Львова та визнав незаконним рішення про передачу у приватну власність землі площею майже 21,5 га.

Однак, кооператив оскаржив рішення суду в апеляційній інстанції. 

В свою чергу, Західний апеляційний господарський суд погодився з доводами прокурора та судом першої інстанцій про наявність підстав для задоволення позову, залишивши його без змін.

На теперішній час зусиллями прокуратури рішення суду реально виконано - право власності за юридичною особою припинено, про що внесено відповідні записи до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Відповідно зареєстровано право комунальної власності Львівської міської ради.