Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Здійснював розвідувально-підривну діяльність на користь ворога – керівника підрозділу Укрзалізниці підозрюють у держзраді

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора керівнику структурного підрозділу АТ «Укрзалізниця» повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний здійснював розвідувально-підривну діяльність в інтересах представників спецслужб РФ.

За вказівками куратора він збирав та передавав представникам держави-агресора інформацію щодо місць розташування обʼєктів критичної інфраструктури.

Підозрюваний розшукував серед залізничників та передавав персональні дані осіб, які задіяні в забезпеченні залізничного постачання військового озброєння та техніки по території України. В подальшому їх мали намір використовувати у розвідувальній діяльності.

Правоохоронці затримали його в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Також встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до скоєння кримінального правопорушення.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГСУ СБУ, за оперативного супроводу співробітників ГУ контррозвідувального забезпечення обʼєктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму ДЗНД СБУ і внутрішньої безпеки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки ї вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.