Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Здавав спецслужбам РФ позиції української ППО на Черкащині - підозрюють місцевого жителя

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, чоловік, на виконання завдань кураторів держави-агресора, встановив місце розташування підрозділу протиповітряної оборони Збройних Сил України.

Його затримали безпосередньо під час передачі місця дислокації систем ППО представникам ФCБ РФ за допомогою одного з месенджерів.

Він також передавав ворогові інформацію про розташування блокпостів, адміністративних будівель правоохоронних органів та військових об’єктів на території Черкас та області.

За клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.  

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюють співробітники Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.