Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збут зброї та наркотиків – у Києві викрито злочинне угруповання

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва викрито та затримано групу осіб, які організували виготовлення і збут особливо небезпечної психотропної речовини на території міста Києва, а також займалися незаконним збутом вогнепальної зброї та боєприпасів (ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 263КК України).

За даними слідства, мешканці столиці налагодили схему з виготовлення та збуту в особливо великих розмірах психотропної речовини – амфетамін. З метою конспірації своєї діяльності вони обладнали нарколабораторію в гаражному боксі на території Дарницького району. Товар реалізовували через довірених осіб оптовими і роздрібними партіями. Також бажаючі могли придбати у членів групи зброю і боєприпаси.

Правоохоронцями проведено 23 санкціонованих обшуки, вилучено лабораторне обладнання для виготовлення психотропних речовин, близько 1 кг амфетаміну, канабіс, прекурсори, електронні ваги та гроші. Також у ході обшуків вилучено велику кількість набоїв різного калібру, автоматичну зброю типу АКС-74У, АК-47, гранати типу Ф-1, РГД-5, РГН, засоби для підриву типів УЗРГМ-2, УДЗ, піротехнічні засоби, комуністичні знаки, прапор РФ та прапор зі свастикою.

Наразі п’ятьох учасників групи затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Голосіївського УП ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу КМУ ДВБ Нацполіції України. Встановлюються канали надходження зброї та боєприпасів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.