Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збут наркотиків на території Київського СІЗО - судитимуть учасника організованої групи

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно учасника організованої групи, яка займалася доставкою і збутом наркотичних засобів та сильнодіючих лікарських засобів на території ДУ «Київського слідчого ізолятора» (ч. 2 ст. 306, ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 321 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений, перебуваючи у Київському СІЗО, координував дії інших учасників організованої групи. Він здійснював пошук так званих покупців серед осіб, які тримаються в установі, організовував постачання заборонених речовин та виконував інші вказівки організатора групи для реалізації схеми збуту наркотиків - метадону і канабісу, а також сильнодіючого лікарського засобу - димедролу на території установи. Грошові кошти, отримані від збуту наркотичних засобів та психотропних речовин, учасники групи використовували для продовження протиправної діяльності.

Заходи з документування та викриття проводилися прокурорами спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань НПУ та оперативного відділу ДУ «Київський слідчий ізолятор».

Досудове розслідування стосовно інших 5 учасників організованої групи, яка займалася доставкою та збутом наркотичних засобів і сильнодіючих лікарських засобів на території ДУ «Київського слідчого ізолятора», завершено. Наразі їм відкрито матеріали розслідування для ознайомлення.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.