Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збирав розвіддані про ЗСУ поблизу акваторії Чорного моря - у Миколаєві затримали місцевого жителя

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю м. Миколаєва у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). 

За даними слідства, підозрюваний у поле зору російських спецслужб потрапив через свою активність у прокремлівських Телеграм-каналах, де схвалював збройну агресію рф проти України

Наприкінці 2023 року він був завербований спецслужбами країни-агресора. 

У зоні особливої уваги ворога були місця дислокації ЗСУ, а також військові кораблі та морські судна торговельного флоту України, які експортують агропродукцію.

Для цього чоловік встановив декілька камер для прихованого відеоспостереження на технологічних спорудах поблизу морського порту. Вони мали здійснювати безперервну онлайн-трансляцію морського та річкового трафіків з наданням віддаленого доступу ворогу. 

Ще одним завданням підозрюваного було виявлення блокпостів ЗСУ, у тому числі військових шпиталів та навчальних центрів. 

Наразі він перебуває під вартою. 

Агента рф затримали, коли він намагався встановити ще одну вебкамеру. 

Під час обшуку в нього вилучено мобільний телефон із доказами протиправної діяльності, а також інструменти для монтажу відеокамер. 

Досудове розслідування проводить СБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.