Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збирав гроші на амуніцію для ворога - у фінансуванні тероризму підозрюється член союзу добровольців так званої «ДНР»

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру громадянину РФ – так званому члену союзу добровольців «ДНР» за фактом фінансування тероризму (ч. 1 ст. 258-5 КК України).

За даними слідства, підозрюваний упродовж 2021-2022 років медійно та фінансово підтримував військову агресію РФ і діяльність так званих «ДНР» і «ЛНР». З березня 2022 року у соцмережах «Вконтакте», Instagram та Telegram-каналах він збирав кошти для незаконних збройних формувань псевдореспублік. Звітував щодо їх використання. Загальна сума зібраних коштів та віртуальних активів – криптовалюти близько 7 млн грн.

За його сприяння придбано амуніцію, предмети військового спорядження, одяг, взуття, квадрокоптери, прицільні засоби, тюнінг-комплекти та інше оснащення для окупантів.

Наразі прокурорами забезпечено накладення арешту на віртуальні активи підозрюваного – криптовалюту у сумі понад 800 тис грн та відпрацьовано алгоритм їх відслідковування і повернення в українську юрисдикцію.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СБУ, за оперативного супроводу Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

Офіс Генерального прокурора продовжує знаходити і застосовувати інноваційні підходи у боротьбі з агресором та прихильниками «руського миру».