Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збирали голоси за проведення псевдореферендуму - у Херсоні затримано трьох місцевих мешканців

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру трьом громадянам України у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, з 23 по 27 вересня 2022 року під час окупації Бериславського району підозрювані збирали голоси за проведення псевдореферендуму щодо виходу Херсонської області зі складу України та приєднання до РФ.

Вони приходили до домівок місцевих мешканців у декількох селах району, роздаючи їм так звані «бюлетені» для голосування. При цьому рекомендували ставити відмітки «за».

Після цього підозрювані передали використані бюлетені голові незаконно створеної виборчої комісії для подальшої фальсифікації результатів.

За клопотанням прокурорів суд обрав всім трьом запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.

Прокурори продовжують ефективно працювати в напрямку щодо викриття внутрішніх ворогів нашої держави, щоб кожен, хто підтримав окупантів, якомога скоріше поніс справедливе і невідворотне покарання.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.