Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння понад 90 млн грн коштами банку – судитимуть власника та голову правління

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього беніфіціарного власника та Голови правління ПАТ «Міський комерційний банк» за фактами розкрадання коштів та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України).  

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені, у 2013-2014 роках, діючи за попередньою змовою між собою, використовуючи ряд підконтрольних комерційних структур та фізичних осіб заволоділи 90,1 млн грн фінустанови. З метою виведення з банку грошових активів вони уклали кредитний договір з підприємством, що має ознаки фіктивності та перерахували кошти на рахунок цієї юридичної особи.

У подальшому бенефіціарний власник банку, маскуючи незаконне походження коштів, одержаних злочинним шляхом, надав їм вигляд отриманого прибутку від здійснення продажу земельних ділянок.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.