Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння медикаментами з гумдопомоги на понад 1 млн грн – колишньому гендиректору лікарні на Буковині повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури колишньому генеральному директору обласної лікарні повідомлено про підозру у заволодінні, зловживаючи службовим становищем, медикаментами, наданими медичному закладу як гуманітарна допомога (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 308 КК України).

За даними слідства, отримавши гуманітарну допомогу на понад 246 тис доларів США, посадовець лікарні не поставив на облік надану медичну продукцію, а використовував її для власного збагачення. Після звірки актів приймання-передачі встановлено часткову нестачу майже 20 тис одиниць медичних препаратів та виробів медичного призначення, у тому числі лікарських засобів, які містять психотропну речовину. Вартість присвоєної гумдопомоги сягає понад 1 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУНП у Чернівецькій області, за оперативного супроводу підрозділу захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Чернівецькій області та Управління СБУ в Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.