Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння майже 1,8 млн грн під час реконструкції школи – на Житомирщині судитимуть трьох колишніх директорів товариства та посадовця ОДА

Ювенальні прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох колишніх директорів підрядної організації за заволодіння чужим майном та службове підроблення (ч. ч. 2, 4, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України), а також директора департаменту Житомирської ОДА – службову недбалість (ч. 2 ст. 367 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у жовтні 2017 року департамент облдержадміністрації та приватне товариство уклали договір на реконструкцію школи в Овруцькому районі.

Підрядник у звітах про виконані будівельні роботи завищив їх обсяг та вартість використаних матеріалів, а до офіційних документів вніс неправдиві відомості.

Встановлено, що аналогічну схему використовували і наступні два директори, які змінювалися за час проведення ремонту навчального закладу. 

Документи з недостовірними відомостями передавалися замовнику для оплати.

Посадовець облдержадміністрації недбало поставився до своїх службових обов’язків – не забезпечив проведення технічного нагляду за будівельними роботами. 

Унаслідок цього на рахунок підрядного товариства з бюджету зайво перераховано майже 1,8 млн грн.

Наразі накладено арешт на три земельні ділянки та транспортний засіб обвинувачених на майже 2,6 млн грн. Також до суду заявлено позов про стягнення заподіяних збитків у повному обсязі.

Досудове розслідування здійснювало ГУ Нацполіції в Житомирській області, оперативний супровід – Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.