Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння 37 млн грн теплогенеруючої компанії - підозрюють чотирьох осіб

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора чотирьом особам повідомлено про підозру у заволодінні майном в особливо великих розмірах, службовому підробленні та легалізації майна, отриманого злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 , ч. 2 ст. 209 КК України).

За даними слідства, з лютого по жовтень 2021 року посадові особи підприємства, маючи на меті заволодіння грошовими коштами теплогенеруючої компанії, під виглядом постачання природного газу, внесли недостовірні відомості до комерційних актів за лютий та березень 2021 року. 

Таким чином вони заволоділи коштами теплогенеруючої компанії у сумі 37 млн грн.

Також посадовці підприємства – учасника газового ринку не поставили цій компанії природний газ в опалювальний сезон. 

Через це ТОВ «Оператор ГТС України» було вимушене віднести теплогенеруючу компанію як споживача без постачальника та здійснити відбори природного газу в алокацію АТ «НАК «Нафтогаз України» для забезпечення гарячого водопостачання та опалення приміщень. 

У подальшому, отримані злочинним шляхом кошти, було легалізовано через проведення відповідних господарських операцій з підконтрольними посадовцям підприємства суб’єктами господарювання.

Внаслідок таких дій АТ «НАК «Нафтогаз України» спричинено 37 млн грн збитків.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України за оперативного супроводу співробітників СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.