Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволоділи 8 млн грн місцевого бюджету – судитимуть керівника Департаменту виконкому Криворізької міськради та директора підприємства

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника одного з Департаментів виконкому Криворізької міської ради та директора підприємства.

Їм інкриміновано заволодіння коштами місцевого бюджету та службове підроблення (ч. 3, 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у 2019-2020 роках обвинувачені заволоділи коштами місцевого бюджету на суму майже 8 млн грн. У документах  вони відобразили надання підприємством для виконкому послуг з поточного ремонту вулиць і доріг міста та експлуатаційного утримання доріг, у тому числі з очищення від снігу. В дійсності такі послуги підприємством не надавалися.

На майно одного з підозрюваних накладено арешт з метою забезпечення відшкодування завданих збитків.

Досудове розслідування здійснювалося детективами Бюро економічної безпеки.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.