Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволоділи 2,4 млн грн на будівельних роботах – судитимуть директора одного з Інститутів Національної академії педагогічних наук та підрядника

Прокурори Київської міської прокуратури та Святошинської окружної прокуратури м. Києва скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з інститутів Національної академії педагогічних наук України та підрядника.

Їм інкриміновано умисне заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах та службове підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1. ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що впродовж 2018-2019 років обвинувачені внесли неправдиву інформацію в акти приймання виконаних будівельних робіт, підробили довідки про вартість цих робіт та витрати на виконання протиаварійних і консерваційних робіт будівлі у центрі Києва. При цьому вказані у документах роботи не виконані в повному обсязі.

Відповідно до висновків судових експертиз діями посадовців та підрядника державі завдано близько 2,4 млн грн збитків.

За клопотанням прокурорів директора навчального закладу відсторонено від посади. Підряднику обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Досудове розслідування здійснювалось детективами ТУ Бюро економічної безпеки у м. Києві за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.