Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Завідуючу амбулаторією викрито на отриманні хабара за позитивний висновок ЛКК, який дозволить ухилитися від мобілізації

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру завідуючій однієї з амбулаторій загальної практики сімейної медицини на Київщині за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, до підозрюваної звернувся громадянин для отримання висновку лікарсько-консультаційної комісії про стан здоров’я його батька, який має інвалідність II групи. Свою «допомогу» у вирішенні цього питання медик оцінила в 1000 доларів США.

З метою надання документів вона уклала з батьком та сином декларації як сімейний лікар. Це дозволило їй підготувати та видати необхідну медичну документацію. Вона внесла до висновку відомості про те, що через стан здоров’я батько потребує постійного догляду.

Цей висновок надає право отримувати передбачені законодавством соціальні пільги. В тому числі можливість чоловікові ухилитися від мобілізації як такому, що доглядає особу з інвалідністю.

Правоохоронці  затримали її у порядку ст. 208 КПК України під час отримання коштів. За клопотанням прокуратури підозрюваній обрано запобіжний захід - тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 107360 грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.