Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Завдяки столичній прокуратурі скасовано незаконну реєстрацію права на гідроспоруду вартістю понад 142 млн грн

Київська міська прокуратура в судовому порядку скасувала рішення про державну реєстрацію прав на гідроспоруди площею майже 3 500 кв м вартістю понад 142 млн грн, що розташована вздовж річки Дніпро у місті Києві.

Київською міською прокуратурою в ході виконання конституційних функцій встановлено факт незаконної реєстрації за третіми особами речових прав на низку гідротехнічних споруд, які розташовані уздовж парку «Наталка», на півострові «Собаче гирло», на острові «Оболонський» та в межах прибережних смугах інших водних об’єктів у столиці.

Право власності на ці споруди в силу вимог закону може бути набуте виключно Київською міською радою.

Реагуючи на порушення законодавства під час здійснення цих реєстрацій, Київською міською прокуратурою у 2022 році подано до суду позов про визнання недійсним договору купівлі-продажу майнових прав та скасування за фізичною та юридичною особами незаконних реєстрацій прав на гідроспоруду площею майже 3 500 кв м, що розташована вздовж річки Дніпро у місті Києві.

Наразі завдяки вжитим Київською міською прокуратурою заходам рішенням Оболонського районного суду міста Києва позов прокурора задоволено.