Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Завдяки прокурорам до бюджету відшкодовано понад 46 млн грн податків

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генпрокурора завершено досудове розслідування відносно заступника генерального директора однієї із найбільших в Україні мереж магазинів з продажу побутової техніки в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).

Розслідуванням встановлено, що заступник генерального директора торгівельної мережі у 2021-2022 роках безпідставно включив до переліку електронних книг, які реалізуються торговою мережею книги, які не відповідають вимогам ДСТУ. В подальшому у податковій звітності він відобразив їх реалізацію як товарів, які відповідно до Податкового кодексу підлягають звільненню від оподаткування.

В результаті таких дій до державного бюджету України не надійшло понад 46 млн грн податків. Це підтверджено відповідним висновком судово-економічної експертизи.

В ході досудового розслідування, заподіяні кримінальним правопорушенням збитки відшкодовані в повному обсязі.

Досудове розслідування здійснювалося детективами Бюро економічної безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.