Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Затримано жителя Сум, який «зливав» ворогу дані про розміщення ЗСУ та перевіряв надані куратором локації

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури сумчанину повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, з серпня 2023 року підозрюваний розпочав співпрацю з представником держави-агресора. Він збирав інформацію про пересування та розміщення особового складу і військової техніки Збройних Сил України та інших військових формувань у м. Суми, їхню кількість, наявність в них озброєння.

Чоловік отримував від куратора точні адреси, які необхідно було перевірити. На виконання завдань підозрюваний приїздив на визначену місцевість, де, дотримуючись засобів конспірації, проводив детальний огляд. Також він здійснював приховану фото- та відеофіксацію на свій мобільний телефон. 

Узагальнену інформацію чоловік надсилав своєму куратору за допомогою одного з месенджерів. За кожну перевірену локацію він отримував на картку близько 2000 грн.

На даний час підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.