Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Затримано жителя Одеси, який «полював» на ППО та «зливав» персональні дані прокурорів і слідчих СБУ ворогу

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний займався розвідувально-підривною роботою для представників спецслужб рф. За вказівками російських кураторів він збирав інформацію про розташування особового складу ЗСУ та військової техніки в Одесі. 

У «зоні особливої уваги» ворожої розвідки були локації зенітно-ракетних комплексів ППО на території міста. 

Також підозрюваний передавав російським кураторам персональні дані відомих йому співробітників прокуратури та слідчих Служби безпеки для подальшої ліквідації. При передачі інформації просив ворога завдати ракетних ударів по будівлі прокуратури та СБУ. 

Правоохоронці затримали чоловіка під час передачі координат ППО співробітнику розвідки рф за допомогою одного з месенджерів.

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення – підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Чоловік вже мав проблеми із законом: у 2020 році його було засуджено за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України. Тоді він отримав покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком.

Також наразі у суді перебуває обвинувальний акт стосовно нього за фактом поширення та публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму ( ч. 1 ст. 436-1 КК України).  

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.