Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Затримано подружжя, яке передавало ворогу дані про оборону північно-східних рубежів на Сумщині

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури двом особам повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, подружжя безробітних місцевих жителів з початку 2024 року розпочали співпрацю з представником держави-агресора. 

На виконання ворожого завдання підозрювані на власному автомобілі об’їжджали прикордоння, де відслідковували позиції Сил оборони. 

Узагальнену інформацію жінка надсилала куратору з рф. Вона відправляла зображення цифрової мапи, на якій відмічала GPS координати, де знаходяться військова техніка та особовий склад захисників і захисниць, які обороняють північно-східні рубежі України.

На даний час за клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.