Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Затримано блогера, який закликав до насильницької зміни влади та виправдовував збройну агресію рф проти України

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру проросійському блогеру з Миколаївщини. 

Йому інкриміновано публічні заклики до насильницької зміни державної влади, поширення символіки комуністичного режиму та виправдовування збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році (ч. 2 ст. 109, ч. 2 ст. 436-1, ч. 1 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний тривалий час працював на колаборанта та зрадника з Херсонщини. До повномасштабного вторгнення рф разом з ним він організовував масові заходи, спрямовані на розхитування внутрішньо-політичної ситуації в регіоні на користь держави-агресора.

Після повномаштабного вторгення рф на територію України, підозрюваний розпочав активну діяльність із виготовлення і поширення на особистому каналі Youtube відеоматеріалів. У них він заперечував існування української державності та українського народу, дискредитував українських захисників і закликав громадян ухилятися від призову до Сил оборони.

Крім того, підозрюваний поширював відеоматеріали, спрямовані на формування у користувачів Інтернету думки про необхідність насильницької зміни державної влади в Україні, популяризації СРСР та символіки комуністичного режиму. Він виправдовував збройну агресію рф проти України.

Правоохоронці затримали його в порядку ст. 615 КПК України. 

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід - тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням СБУ.