Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Засуджено харків’янина, який здавав ворогу позиції ППО

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав чоловіка винним за фактом поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що мешканець Салтівського району м. Харкова, одного з найбільш постраждалих районів від обстрілів російських військових, корегував ворожий вогонь.

У червні 2022 року в одній із соціальних мереж чоловік у власних коментарях вказував точні позиції сил протиповітряної оборони ЗСУ на території Харкова. Ці підрозділи ЗСУ виконували бойове завдання з відсічі збройної агресії рф, прикриваючи місто від ворожих ракет, якими щоденно обстрілювали Харків.

Після того, як чоловік опублікував заборонену інформацію, російські військові піддавали ці локації обстрілам п‘ять разів.

У судовому засіданні харків’янин пояснив, що дійсно писав коментарі в соціальній мережі, але вину у вчиненні злочину не визнав. Засуджений таким способом нібито намагався попередити про прильоти.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Харківській області.