Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Заступнику Генпрокурора ЛНР» повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури громадянці України повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

За даними слідства, у грудні 2017 року на пленарному засіданні так званої «Народної ради ЛНР» депутати за поданням «Голови ЛНР» підозрювана була призначена на посаду «заступника Генерального прокурора ЛНР». До теперішнього часу вона, з метою надання вигляду легітимності процесу функціонування «Генеральної прокуратури ЛНР», здійснює діяльність, спрямовану на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

У складі «правоохоронного органу» вона здійснює контроль за діяльністю підрозділів «Генеральної прокуратури ЛНР», організовує підтримання обвинувачення «прокурорами» в «судах ЛНР» та контролює хід досудових розслідувань.

Наразі підозрювана переховується від органів слідства та суду. Правоохоронцями вирішується питання про оголошення її в розшук.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.