Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заробіток на зливі інформації про обшуки - на Одещині викрито помічника судді

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру помічнику судді одного з районних судів Одеси за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення посадовими особами (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, помічник судді вимагав у працівника одного з підприємств кошти за надання інформації щодо можливого отримання клопотань про проведення обшуків за адресами діяльності його підприємства. 

За відслідковування внесення до суду клопотань чоловік повинен був надавати 100 доларів США щотижня, а у разі реального подання документів – 500 доларів США. За ці кошти він обіцяв надати повну інформацію щодо внесених клопотань та їхні копії.

При цьому зазначив, що питання про подальший вплив на прийняття рішення за клопотаннями будуть обговорюватись окремо, однак запевнив, що може вплинути на відповідних службових осіб та забезпечити відмову в їхньому задоволенні.

Помічника судді затримали одразу після одержання неправомірних коштів.

Наразі підозрюваного за клопотанням прокуратури відсторонено від займаної посади. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в області.