Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заперечували збройну агресію рф та глорифікували окупантів — повідомлено про підозру трьом мешканцям Дніпропетровщини

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом громадянам за фактом заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 1, 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрювані, використовуючи власні сторінки у забороненій соцмережі, розміщували коментарі під публікаціями антиукраїнської спрямованості.

Мешканець м. Першотравенськ неодноразово заперечував збройну агресію рф, називаючи її «спецоперацією», і бажав удачі військовим держави-агресора.

Інший підозрюваний - проросійськи налаштований житель м. Павлоград вихваляв армію рф та її командування.

Ще один підозрюваний - житель м. Кривий Ріг підтримував президента рф та заперечував тимчасову окупацію частини території нашої держави, наголошуючи, що «Крим це частина росії і ніколи не буде українським». 

Під час проведення обшуків за місцями мешкання підозрюваних вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.