Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заперечувала збройну агресію рф проти України – судитимуть посадовицю Державної аудиторської служби України

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно посадовиці Державної аудиторської служби України за фактом заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що мешканка м. Ірпінь, усвідомлюючи факт тимчасової окупації ворогом частини території нашої держави, у тому числі Київщини, неодноразово заперечувала факти вбивств російськими військовослужбовцями мирного населення, зокрема у м. Буча. Також вона заперечувала вчинення ними інших воєнних злочинів на території України.

Таку думку обвинувачена неодноразово нав’язувала своїм співрозмовникам, чим здійснювала заперечення збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Подільського УП ГУНП в місті Києві за матеріалами ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.