Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Замість автівки на фронт придбав собі криптовалюту – у Харкові викрито голову благодійного фонду

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном і розпорядженні майном, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України).

За даними слідства, у вересні 2022 року керівництво одного з харківських акціонерних товариств вирішило надати допомогу у вигляді позашляховика одній з військових частин, яка виконує бойові завдання по відбиттю військової агресії рф проти України.

Автомобіль планували ввезти з-за кордону як гуманітарну допомогу. Оскільки товариство не здійснює зовнішньоекономічну діяльність та не має можливості самостійно придбати транспортний засіб з-за кордону, керівництво підприємства звернулось до голови благодійної організації.

Для закупівлі автомобіля на рахунок фонду була надана благодійна допомога у розмірі 253 тис грн.

Однак чоловік не виконав зобов'язань з придбання транспортного засобу для військової частини, а перевів гроші частинами на власний та інші карткові рахунки. І за ці гроші він придбав собі криптовалюту, ноутбуки, а залишок витратив також на власні потреби.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.