Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Закупівля неякісних бронежилетів на понад 100 млн грн – повідомлено про підозру експосадовцю Міноборони

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора ексвиконувачу обов’язків директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України повідомлено про підозру за фактом розтрати коштів та перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України (ч. 5 ст. 191, ч.2 ст. 28 ч.1 ст. 114-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний організовував закупівлю неякісних бронежилетів та забезпечував ними підрозділи Збройних Сил України. В результаті таких дій державному бюджету завдано понад 100 млн грн збитків.

За даними декількох незалежних експертиз дана амуніція не відповідає вимогам IV класу бронежилетів і не може належним чином захистити українських військовослужбовців.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ГСУ СБУ за оперативного супроводу співробітників Головного управління з протидії системним загрозам управління державою СБУ.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.