Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Закликає маріупольців сплачувати податки до так званого «бюджету ДНР» - підозрюється експосадовиця ДПС

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури колишній співробітниці Державної податкової служби України заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, навесні 2022 року, коли м. Маріуполь окупували збройні сили РФ, головний державний ревізор-інспектор Маріупольського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС у Донецькій області перейшла на бік ворога.

Вона добровільно обійняла псевдопосаду начальниці відділу аудиту так званої «Маріупольської центральної міської інспекції міністерства доходів і зборів ДНР».

Маючи доступ до інформаційно-аналітичних систем ДПС України, підозрювана телефонувала посадовим особам підприємств та приватним підприємцям, які перебували на податковому обліку, і переконувала їх у необхідності пройти перереєстрацію та встати на облік у так званих органах доходів і зборів псевдореспубліки для продовження господарської діяльності.

Також представниця фейкового міністерства виступала у підконтрольних ворогу ЗМІ і надавала населенню так звані консультації з податкових питань.

Досудове розслідування здійснюється ТУ ДБР у м. Краматорську за матеріалами та оперативного супроводу ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.