Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зайняли псевдопосади у незаконних правоохоронних органах – на Буковині за держзраду судитимуть двох жителі Луганщини

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальні акти стосовно двох жителів Луганщини за фактами державної зради та у колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачені, перебуваючи на тимчасово окупованих територіях Старобільського та Сватівського районів Луганської області, пішли на співпрацю з ворогом. Вони погодились обійняти посади у незаконно створених правоохоронних органах так званої «лнр», які є частиною окупаційної адміністрації рф на окупованій території України.

Влітку минулого року житель м. Сватове офіційно прийняв присягу на вірність псевдореспубліці та обійняв посаду конвоїра ізолятора тимчасового тримання так званого «Сватівського РВ ВС мвс лнр».

Погодився співпрацювати з ворогом житель смт Біловодськ Старобільського району, який вступив на службу у підрозділ так званого «Біловодського РВ ВС мвс лнр».

Обіймаючи посади у нелегітимних правоохоронних органах, обвинувачені забезпечують становлення та зміцнення влади рф на тимчасово окупованих територіях та здійснюють підривну діяльність проти України. 

Досудове розслідування у провадженні за процедурою in absentia здійснювали слідчі Управління СБУ у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.