Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зайняли посади у незаконних правоохоронних органах – двом жителям Луганщини повідомлено про підозру у державній зраді

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури двом жителям Луганщини заочно повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювані, перебуваючи на тимчасово окупованих територіях Старобільського та Сватівського районів Луганської області, пішли на співпрацю з ворогом та погодились обійняти посади у незаконно створених правоохоронних органах так званої «ЛНР», які є частиною окупаційної адміністрації рф.

Влітку 2022 року житель м. Сватове офіційно прийняв присягу на вірність квазіреспубліці та обійняв псевдопосаду конвоїра ізолятора тимчасового тримання так званого «Сватівського РВ ВС МВС ЛНР».

Погодився співпрацювати з ворогом і житель смт Біловодськ Старобільського району, який вступив на службу у підрозділ так званого «Біловодського РВ ВС МВС ЛНР».

Обіймаючи посади у нелегітимних правоохоронних органах, чоловіки забезпечують становлення та зміцнення окупаційної влади рф на тимчасово окупованих територіях та здійснюють підривну діяльність проти України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за процедурою in absentia здійснюють слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.