Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Загибель дітей, цивільних і пошкодження Авдіївського коксохімічного заводу внаслідок обстрілів Донеччини - розпочато розслідування

За процесуального керівництва  Донецької обласної прокуратури і окружних прокуратур області здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України). 

За даними слідства, 24 квітня 2022 року під час обстрілу окупаційними військами с. Красногорівка Покровського району загинули двоє дівчаток 5 та 14 років, які ховались від війни у приватному будинку.

Також 24 квітня 2022 року збройними силами РФ із застосуванням реактивної системи залпового вогню здійснено черговий обстріл міста Авдіївки Донецької області. Під вогнем окупантів опинилося одне з найбільших підприємств коксохімічної промисловості у державі - ПрАТ «Авдіївський коксохімічний завод». Повна інформація щодо пошкодженої інфраструктури встановлюється.

23 квітня 2022 року військовослужбовці армії РФ здійснили чергові атаки на мирну Донеччину - в с. Зарічне та с. Ямпіль Лиманського району поранення, несумісні з життям, отримали двоє чоловіків, а у с. Коровій Яр внаслідок влучення ворожої артилерії загинули дві жінки.

Того ж дня вчинено обстріл с. Іллінка Покровського району – чоловіка з переломами та осколковими пораненнями доставлено до лікарні.

Також російські окупанти вдарили по м. Лиман, смт. Нью-Йорк м. Торецька, с. Пречистівка та смт. Велика Новосілка Волноваського району.

Внаслідок обстрілів пошкоджено багато приватних домоволодінь.

Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua