Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Забруднення земель на 3,5 млн грн збитків довкіллю – повідомлено про підозру директору підприємства на Кіровоградщині

За процесуального керівництва Олександрійської окружної прокуратури  Кіровоградської області повідомлено про підозру колишньому директору товариства за фактом забруднення або псування земель, що завдало шкоди довкіллю (ч. 1 ст. 239 КК України).

За даними слідства, у 2021 році Олександрійська міська рада та підприємство, яке очолював підозрюваний, уклали договір про надання послуг із утримання і захоронення побутових відходів на території сміттєзвалища у місті.

Товариство допустило зберігання відходів у несанкціонованих місцях, вийшовши за відведені під сміттєзвалище межі. Засмічені відходами прилеглі земельні ділянки мають сільськогосподарське призначення і є землями запасу місцевої територіальної громади.

Слідство також встановило, що підприємство використовувало ділянки під сміттєзвалище без будь-яких правовстановлюючих документів.

За висновком експертиз, протиправні дії з боку ТОВ спричинили довкіллю понад 3,5 млн грн шкоди.

У рамках розслідування буде надано правову оцінку і діям посадових осіб міської ради.

Досудове розслідування здійснює ГУ Нацполіції в Кіровоградській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.