Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Забруднення відходами земель оборонного заводу у Львові - повідомлено про підозру директору фірми

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру директору львівського підприємства за фактом забруднення земель (ч. 2 ст. 239 КК України). Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

За даними слідства, керівник фірми, яка спеціалізується на вивезенні, сортуванні та переробці сміття, наказав підлеглим розмістити на земельній ділянці державного оборонного заводу тверді побутові відходи. 

Підприємство орендувало 2000 м кв території заводу для зберігання техніки, однак після завершення договору продовжило використовувати. 

Підозрюваний хотів заощадити час, матеріальні ресурси і спростити робочий процес, тому надав таку вказівку.

Внаслідок незаконних дій забруднено землі небезпечними для життя та здоров’я речовинами. А Львівській територіальній громаді завдано збитків на понад 14,5 мільйонів гривень.

Наразі вживаються заходи для ліквідації негативних для довкілля наслідків. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за матеріалами Управління СБУ у Львівській області. 

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.