Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заблоковано канал збуту фейкових посвідчень і перепусток державних установ та правоохоронних органів

За процесуального керівництва прокурорів Святошинської окружної прокуратури міста Києва заблоковано схему виготовлення, збуту підроблених перепусток та посвідчень органів центральної влади України і правоохоронних органів.

За даними слідства, мешканець м. Обухів Київської області налагодив схему виготовлення та збуту підроблених перепусток і посвідчень різних державних установ – Верховної Ради України, Офісу Президента України, СБУ, Офісу Генерального прокурора, ДБР, МВС. Вартість таких «документів» складала від 50 до 500 доларів США.

Підроблені документи анонімно надсилалися замовникам, у тому числі до прифронтових територій. Вони могли використовуватися ворожими ДРГ для безперешкодного проїзду по території України та звільнення транспортних засобів від перевірок правоохоронними органами.

З метою конспірації чоловік використовував анонімні аккаунти в соцмережах, а грошову винагороду отримував на криптогаманці та «підставні» банківські картки.

За попередніми даними він виготовив та збув понад 2000 фальшивих перепусток.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у підробленні документів та обрання запобіжного заходу (ст. 358 КК України). 

Крім того, встановлюються особи, які скористалися послугами чоловіка.

Досудове розслідування за оперативного супроводу ГУ СБУ у м. Києві та Київській області триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.