Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Забезпечував громадський порядок під час заходів 9 травня в окупованому Бердянську – судитимуть експоліцейського

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора направлено до суду обвинувальний акт стосовно експоліцейського ГУ Нацполіції в Запорізькій області. Йому інкримінують вчинення державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин України, перебуваючи на тимчасово окупованій території міста Бердянська Запорізької області, діяв на виконання вказівок окупаційної влади, встановленої військовослужбовцями зс РФ.

Він взяв участь у забезпеченні громадського порядку під час проведення 9 травня незаконних масових заходів на території міста Бердянськ, організованих окупаційною владою міста. У подальшому він добровільно вступив на службу до незаконного окупаційного правоохоронного органу.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ДБР за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.