Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Забезпечив переправлення військових рф до кордону України цивільним повітряним транспортом – повідомлено про підозру керівнику російської авіакомпанії

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора керівнику російської авіакомпанії «Уральські авіалінії» повідомлено про підозру у пособництві вищому керівництву рф та зс рф у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України).

За даними слідства, керівник компанії повітряного транспорту на виконання вказівок вищого керівництва рф, зс рф та Міністерства транспорту рф, використовуючи своє службове становище, забезпечив виконання підлеглими працівниками завдання по своєчасному та безперешкодному здійсненню військових перевезень.

Для цього він давав відповідні вказівки, для виконання яких використовувались цивільні повітряні судна компанії. Вони здійснювали транспортування мобілізованих зс рф, їхньої зброї та боєприпасів і особистих речей для підготовки та подальшої участі у веденні агресивної війни проти України.

З жовтня 2023 року і по теперішній час цивільні борти авіакомпанії підозрюваного здійснюють польоти до закритих міжнародних аеропортів «Платов» у Ростові-на-Дону та «Сімферополь» в АР Крим.

Досудове розслідування здійснюється Головним слідчим управлінням СБУ. Оперативне супроводження – Департамент захисту національної державності СБУ.