Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За впровадження у Куп’янську освіти за стандартами РФ повідомлено про підозру жительці Харківщини

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області громадянці повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації м. Куп’янськ місцева жителька допомагала загарбникам впроваджувати освіту за російськими стандартами.

На початку червня 2022 року підозрювана разом з іншими працівниками коледжу організувала набір студентів на нові фахові спеціальності у так званому «Купянском медицинском колледже имени Марии Шкарлетовой», створеному окупаційною адміністрацією на базі медичного коледжу в Куп’янську.

У серпні жінка обійняла посаду «заступника директора з виховної роботи» у навчальному закладі.

Підозрювана розробляла плани, навчання, брала участь у нараді, присвяченій процесу впровадження російської освітньої навчальної програми, а також переконувала інших співробітників коледжу переходити на російськомовну програму навчання.

Крім того, щоб дізнатися всі тонкощі викладання за стандартами та програмами РФ з використанням російських підручників, жінка пройшла перепідготовку в «Курском институте развития образования».

Документування протиправної діяльності здійснювалося спільно зі слідчими слідчого відділу Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.