Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконне переправлення військовозобов’язаних через кордон – на Житомирщині підозрюють місцевого жителя

За процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, чоловік, який займається пасажирськими перевезеннями, підшукував серед пасажирів чоловіків призовного віку. Він пропонував їм виготовлення пакету документів, з якими можна виїхати з України для уникнення призову. 

За 1 тис дол США підозрюваний через свого близького родича, причетного до відомого у місті благодійного фонду, виготовляв документи, які надавали право перетнути кордон нібито для перевезення до України благодійної допомоги. Виготовлення документів займало кілька днів. 

Чоловіка затримали відразу після передачі документів одному з замовників. 

Під час обшуку в автомобілі та за місцем проживання підозрюваного вилучено 500 дол США, 28 тис грн та підготовлений пакет документів на ім’я зе одного чоловіка.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Операцію з викриття проведено прокурорами спільно з Управлінням СБУ в області та Житомирським райуправлінням поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.