Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За пособництво державі-агресору судитимуть заступника підрозділу ВП «Запорізька АЕС»

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно заступника начальника загону відомчої охорони ВП «Запорізька АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом».

Йому інкриміновано пособництво державі-агресору, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 111-2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений, допомагаючи представникам збройних формувань держави-агресора у продовженні окупації території м. Енергодар та Запорізької АЕС, надав їм матеріальні ресурси. Записуючи на відео, він передав військовослужбовцям рф обігрівачі, взуття та інші речі. При цьому він виправдовував дії та збройну агресію окупантів.

У подальшому цей відеозапис поширено на каналі російського державного пропагандистського медіа «РИА Новости» та у месенджері Telegram.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.