Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За матеріалами прокуратури націоналізовано активи російської авіакомпанії

За матеріалами Офісу Генерального прокурора та на підставі зібраних доказів Вищим антикорупційним судом задоволено позов Міністерства юстиції України про передачу в дохід України активів, які належать ДК «Ростех».

Йдеться про типову конструкцію пасажирського літака АН-140-100 вартістю понад 4 млн доларів США, яку російське товариство у 2010 році передало державному підприємству «Антонов» для здійснення випробувань.

За даними слідства, російське ПАТ «Авіаційний комплекс ім. С.В. Ільюшина» є провідним підприємством, яке здійснює розробку, виробництво та сервісне обслуговування авіаційної техніки військового призначення. У тому числі виробляє та ремонтує і важкі військово-транспортні літаки ІЛ-76, які використовуються рф в ході повномасштабного вторгнення.

Після початку збройної агресії рф проти України акціонерне товариство забезпечувало літаками авіаційні частини військово-транспортної авіації «воздушно-космических сил росии», здійснювало ремонт та модернізацію винищувачів, які використовує держава-агресор у війні. 

Досудове розслідування за фактом фінансування дій вчинених, з метою зміни меж території або державного кордону України триває (ст. 110-2 КК України). Здійснюється за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора слідчими Головного слідчого управління СБУ за оперативного супроводу співробітників ДЗНД СБУ.