Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За клопотанням прокуратури на Львівщині арештовано нові земельні ділянки дружини лідера забороненої «ОПЗЖ»

Прокурори Стрийської окружної прокуратури забезпечили арешт двох земельних ділянок вартістю 17,5 млн грн. Вони належать фірмі, кінцевим бенефіціаром якої є дружина лідера забороненої в Україні партії «ОПЗЖ».

Ці ділянки знаходяться в одному із престижних туристичних районів Львівської області. На одній із них вже було розпочато будівництво готельного комплексу.

У межах кримінального провадження за фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України) до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього начальника одного із районних відділів земельних ресурсів Львівської області.

Слідством встановлено, що посадовець видав та підписав підроблені документи, на основі яких було незаконно видано державні акти права власності на п’ять земельних ділянок. В подальшому право власності на них набула вищезгадана фірма.

Минулого року за клопотанням прокурорів вже було накладено арешт на 3 земельні ділянки.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ВП №3 Стрийського РУП ГУ Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу Стрийського РВ УСБ України у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.