Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За ініціативи прокуратури державі повернуто водосховище на Харківщині вартістю понад 750 млн грн

Куп’янська окружна прокуратура Харківської області вжила всіх заходів для реального виконання рішення суду, яким зобов’язано підприємство звільнити водний об’єкт площею 410 га разом із зайнятими ним земельними ділянками вартістю понад 750 млн грн та повернути його у відання держави.

Прокурори встановили, що підприємство тривалий час використовувало водосховище у Куп’янському районі для рибогосподарських потреб лише на підставі Режиму рибогосподарської експлуатації водойм та дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів.

При цьому право користування водосховищем та земельними ділянками, на яких воно розташовано, відповідачем не набуто та не зареєстровано.

Отже, не маючи договорів оренди, підприємство займалося рибогосподарською діяльністю.

Використання водного об’єкта із зайнятими ним землями водного фонду всупереч встановленому законодавством порядку суперечить інтересам держави у сфері ефективного і раціонального використання природних ресурсів.

Окружна прокуратура в судовому порядку подала позов про звільнення водного об’єкта. Господарський суд Харківської області підтримав позицію прокуратури і задовольнив позов.

Наразі рішення суду реально виконано.