Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За держзраду та участь у військових діях проти ЗСУ на Херсонщині судитимуть жителя Донецька

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Донецька за фактом державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що у березні 2022 року громадянин України добровільно перейшов на бік ворога. Він вступив до так званої «народної міліції ДНР».

З березня по червень 2022 року обвинувачений на посаді старшого стрілка брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України.

Впродовж цього часу він виконував злочинні завдання поблизу тимчасово окупованих населених пунктів Велика Лепетиха, Катеринівка, Князе-Григорівка та інших сіл та міст Херсонської області.

Перед судом постане і його син, який теж воював проти ЗСУ на окупованих територіях Херсонщини. Обвинувальний акт щодо нього також скеровано до суду.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.